click tracking
BodyTalk: Az EGÉSZség Nyelve
English/Angol

Főmenü:

BodyTalkról bővebben

Hogyan működik és miben segít?

BodyTalk 2 Percben (a magyar feliratok a kép alatt jobbról a 4. ikonra kattintva jeleníthetők meg)

Hogyan működik a BodyTalk?

Dr. John Veltheim úgy fejlesztette ki a BodyTalkot, hogy az élő szervezetek belső intelligenciájának vezérlésével pontosan fel lehessen térképezni a szervezet azon pontjait, amelyek között sérült a kapcsolat és felborult az egészséges egyensúly. A tartósan egyensúlytalan állapot különböző tünetek kialakulásához vezethet.

A BodyTalk terapeuta egy szigorú kérdésprotokollt használva, a kliens izomválaszainak (biofeedback) segítségével tárja fel a szervezet ún. prioritásait. Ez azért lényeges, mert a szervezet belső intelligenciája mindenkor pontosan tudja mely pontok között mikor és milyen sorrendben kell helyreállítani az egyensúlyt. Az oldás folyamatát egy speciális kopogtatásos technikával idézzük elő, amelynek alapjai tudományosan alátámasztottak.

Tehát a BodyTalk alkalmazása során a szervezet belső intelligenciája az, ami az oldás folyamatát vezérli, és nem a BodyTalk terapeuta állapítja meg a teendőket. Ez a módszer ebben a sajátosságában nagyban különbözik legtöbb más terápiától.

Miért különleges a BodyTalk?

A BodyTalk holisztikus szemléletű, non-invazív, fájdalommentes és teljesen biztonságos módszer, amely segít helyreállítani a szervezet kommunikációs hálózatait, ezzel elősegítve az öngyógyító folyamatokat. Ugyanakkor fontos tudni azt, hogy maga a BodyTalk nem szünteti meg a betegségeket, és nem használható diagnózisok felállítására, vagy gyógyszerek/étrendkiegészítők ajánlására. A módszer segít újrahangolni a szervezet energiamezőit, ezzel megteremtve azt a környezetet amelyben a szervezet képessé válhat a teljes öngyógyításra.

A BodyTalk eredete

Dr. John Veltheim, az ausztrál származású kiropraktor, akupunktor, kineziológus és Reiki mester fejlesztette ki a BodyTalk System™-et.

Miután megszerezte egyetemi diplomáját, tovább tanult kineziológiát, bio-energetikai pszichológiát, osteopathiát, sport gyógyászatot, táplálkozástudományt, Hagyományos Kínai Orvoslást, cranio-sacralis terápiát és viszonyító filozófiát. Sok éven keresztül igazgatója volt a sikeres brisbane-i főiskolának, az Acupuncture College for Traditional Chinese Medicine-nek. Jelenleg Ausztráliában él és dolgozik.

Minden jog fenntartva ©2008-2016 Szűcs Ágnes